maanantai 13. huhtikuuta 2020

Vesiväreillä maalatut pääsiäismunat pesässä

Vesiväreillä maalatut pääsiäiäismunat pesässä

Tiedätkö sen tunteen, kun askarteluideoita tulee aina enemmän, kuin mitä ehtii toteuttaa? Minun on vaikea malttaa askarrella montaa samanlaista korttia, kun yhtä tehdessäni saan jo uuden idean. Olimme askarrelleet Nappisilmän kanssa tänä keväänä hyvissä ajoin ennen pääsiäistä pajunkissakortteja, jotka löydät blogistamme täältä. Toinen tämän kevään pääsiäiskorttimallimme syntyi puolivahingossa.

Eräänä päivänä Nappisilmä istui pöydän ääressä maalaamassa vesiväreillä paperin toisensa perään kauniita väripintoja, niin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kuin vain lapset osaavat maalata. Näytin Nappisilmälle, miten vesivärimaalaukseen saa kauniita kuvioita ripottelemalla kostealle maalatulle paperille suolaa. Kuvioista tuli niin kauniita, että halusimme käyttää ne johonkin. Keksimme leikata vesivärimaalauksista pääsiäismunia paperien kuivuttua. Piirsin munien ääriviivat paperin nurjalle puolelle ja Nappisilmä leikkasi ne irti.



Teimme munille pesät liimaamalla korttipohjiin niintä ja höyheniä, joista tuli mukava kolmiulotteinen rakenne korttiin. Lopputulos on yksinkertaisen kaunis ja idea sopii sekä pienten että isompien lasten kanssa toteutettavaksi. Parhaan tuloksen saat käyttämällä vesivärimaalaukseen paksuhkoa akvarellipaperia. Paperi pysyy maalatessa suorana, kun sen teippaa kaikista sivuistaan tukevaan pohjaan maalarinteipillä ennen maalaamista ja irrottaa vasta maalauksen kuivuttua. 




Viime vuonna askartelimme pääsiäiseksi kaksi erilaista versiota tipusta, joka kuoriutuu munasta. Löydät korttimallit blogistamme täältä. Lastenmaa-lehti julkaisi tänä vuonna pääsiäisnumerossaan toisen näistä tipuista. Nappisilmä näyttää tässä ylpeänä askartelemaamme kuoriutuvaa tipua uusimmasta Lastenmaa-lehden numerosta.



2 kommenttia:

  1. Kiitos kannustavasta kommentista!
    Minäkin tykkään näistä ideoista, jotka lapsi ja aikuinen voi toteuttaa yhdessä ja tuloksena on jotain tyylikästä!

    VastaaPoista

Luetuimmat blogipostaukset