sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Vauvanpeitto isoäidinneliöistä

Isoäidinneliöistä virkattu vauvanpeitto

Ehkä kaikkein ihaninta on tehdä käsitöitä vauvoille! Vauvat ovat hurmaavimpia olentoja maailmassa. Tämä isoäidinneliöistä virkattu vauvanpeitto on ollut kauan kesken, ja olen tehnyt sitä muiden käsitöiden väleissä ja rinnalla. Nyt se on vihdoin valmis!

Virkkasin peiton Novitan Tennessee-langasta, joka on kauniisti kiiltävää, merseroitua puuvillaa. Tennessee-langan valmistus on valitettavasti lopetettu, mutta esimerkiksi Drops Muskat -puuvillalangalla on myös paljon hempeitä värivaihtoehtoja. 


Virkkasin isoäidinneliöt kahdella hennolla väriyhdistelmällä. Joka toisen tilkun värit ovat pinkki, vaaleanpunainen, beige ja valkoinen, ja joka toisen tilkun värit koralli, vaaleankeltainen, vaalea persikka ja valkoinen. Kaikkien neliöiden uloimmat kerrokset on virkattu valkoisella, mikä antaa peitolle yhtenäisen ja raikkaan ilmeen. 

Isoäidinneliön ohjeen löydät esimerkiksi Novitalta. Ohjeessa pylväsryppäissä on kolme pylvästä ja välissä yksi ketjusilmukka, mutta virkkasin itse neliöt käyttäen neljää pylvästä ja välissä kahta ketjusilmukkaa. 

Virkkaamani peitto on neliönmuotoinen ja siinä on 6 tilkkua rinnakkain ja 6 tilkkua allekkain, yhteensä 36 tilkkua. Ompelin tilkut yhteen etupuolelta silmukoiden reunoista tylpällä neulalla. Ompeluun löytyy Dropsilta selkeä ohjevideo. Yhdistettyäni tilkut virkkasin vielä samanlaisia isoäidinneliöiden pylväsryppäitä peiton ympäri valkoisella, vaaleankeltaisella, persikalla ja viimeiseksi valkoisella.


Viimeistelin peiton söpöllä piparkakkureunuksella, joka sopii hyvin peiton perinteiseen ja romanttiseen tyyliin. Virkkasin ensin peiton ympäri yhden kerroksen kiinteitä silmukoita ja sen jälkeen piparkakkureunuksen näin: Virkkaa ensimmäiseen kiinteään silmukkaan piilosilmukka, jätä 2ks väliin ja tee seuraavaan ks 6 pylvästä, jätä 2ks väliin. Toista tätä peiton ympäri.


Peitto on lahja ystäväni pienelle tyttövauvalle. Virkkasin mukaan rakkautta ja kauniita toivomuksia vauvan elämään. Tein lahjaan kortin samaa sarjaa peiton kanssa virkkaamalla vielä yhden isöäidinneliön samoilla väreillä ja liimasin sen vaalenapunaiselle kartongille.

Tervetuloa maailmaan pieni tyttö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset