sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Vauvan neulepeitto keränlopuista

Neulottu vauvan villapeitto keränlopuista

Onko sinulla erivärisiä yli jääneitä lankakerän loppuja? 
Neuloin langanlopuista vauvan villapeiton. Kaikki peiton langat ovat Novitan 7 veljestä -lankoja, joita on jäänyt yli villasukista. Osa väreistä on aikaisemmista värikartoista, koska keränloppuja on kertynyt vuosien ajalta. Minulla on aina käynnissä monta käsityötä samaan aikaan, ja neuloin peiton jo viime vuonna. Nyt vielä viimeistelin sen neulomalla siihen reunuksen.


vauvan villapeiton neulominen jämälangoista

Neuloin yksivärisiä ja raidallisia neliön muotoisia tilkkuja ainaoikeinneuloksena. Neuloin tilkut 4-koon puikoilla ja ne ovat 26 silmukkaa leveitä. Jokainen tilkku on 13cmx13cm kokoinen ja koko peitto on mitoiltaan 80cmx55cm reunuksineen.  Se on hyvä koko esimerkiksi lastenvaunuihin.

Ompelin tilkut yhteen ohuella ompelulangalla, jolla sain saumat siisteiksi ja huomaamattomiksi. Liitin tilkut yhteen joka toisen tilkun neulomissuunta pystyyn ja joka toisen vaakasuuntaan, koska ainaoikeinneulos joustaa pystysuunnassa enemmän kuin vaakasuunnassa. Jos koko peitto olisi neulottu samaan suuntaan ainaoikeinneulosta, se helposti venyisi. Tilkkujen eri suuntiin sijoittaminen antaa myös kivan ilmeen peitolle.


vauvan villapeiton hiirenhammasreunus

Poimin peiton reunasta silmukat ja neuloin hiirenhammasreunuksen yksi sivu kerrallaan pitkällä pyöröpuikolla. Hiirenhammasreunuksen ohjeen löydät esimerkiksi Punomolta. Reunus saa peiton näyttämään viimeistellyltä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset