keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kalakortti

Askartele lapsen kanssa kala

Nappisilmä on neljävuotias ja hän saa paljon kutsuja ystäviensä syntymäpäiville. Askartelemme usein synttärisankareille kortit Nappisilmän kanssa, jos vain ehdimme. Itse askarrellut kortit ilahduttavat sekä tekijäänsä että saajaansa, ja ovat uniikkeja ja persoonallisia. 

Saimme kutsun pienen tytön meriteemaisille syntymäpäiville, ja askartelimme hänelle kalakortin. Käytimme tarvikkeita, joita meiltä löytyi kotoa, ja ideoimme kortin niiden pohjalta. Punaisen aaltopahvin keksimme leikata vanhan teepakkauksen kyljestä, ja saimme siitä kalan eviin ja pyrstöön elävän kolmiulotteisen pinnan.

Nappisilmä on nyt innostunut saksilla leikkaamisesta. Piirsin hänelle kalan osien rajat pahvin taustapuolelle ja hän leikkasi ja liimasi osat yhteen itse. Suomuiksi Nappisilmä liimasi paljetteja ja akryylitimantteja, jotka kimaltavat kauniisti. Paljetit tarttuvat helposti sormiin ja neljävuotiasta nuoremmalle lapselle ne olisivat vaikeita liimattavia. 

Kalan suuksi Nappisilmä liimasi sydänleikkurilla leikatun punaisen sydämen vaakatasossa, ja silmäksi valmiin askartelusilmän. Nappisilmä oli tosi tyytyväinen valmiiseen kalaan ja se ilahdutti myös pientä saajaansa ja muita lapsivieraita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset