sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Poliisiauto-teemasynttärit

Akartele lapsen kanssa poliisiauto synttärikutsuun

4-vuotissyntymäpäivät ovat ehkä elämän ihanimmat ja odotetuimmat juhlat! Neljävuotias on sen verran vanha, että ymmärtää jo odottaa juhlia ja osaa ilmaista toiveitaan - Ja toisaalta vielä sen verran pieni, että syntymäpäivässä on satumaista taikaa, lapsi on haltioissaan vähästä ja ilahtuu kaikista lahjoista. Neljävuotias on myös parhaassa askartelu- ja leivontaiässä.

Nappisilmä odotti syntymäpäiväänsä monta kuukautta, ja unelmoi, että saisi poliisiautokakun. Lupasin leipoa poliisiautokakun, ja askartelimme yhdessä poliisiautoja myös kutsukortteihin. 

Painoimme kutsukortteihin Nappisilmän jalkapohjan kuvan kartongille sinisellä askartelumaalilla. Nappisilmä rakastaa tällä hetkellä askartelussa erityisesti käden- ja jalankuvien painamista. Leikkasin oven valkoisesta kartongista ja liimasin sen etureunastaan kiinni korttiin, jolloin oven voi avata. Avautuvan oven takaa löytyy kutsukortin tervetuloteksti.

Askartele lapsen kanssa poliisiauto jalankuvasta

Leikkasin poliisiauton renkaat mustasta kartongista, ja Nappisilmä liimasi ne itse autoon kiinni, ja pölykapseleiksi kierrätysnapit nappirasiastamme. Poliisiauton ajovaloiksi ja hälytysvilkuiksi Nappisilmä liimasi akryylitimantit, jotka valitsimme yhdessä askartelukaupasta. Auton ikkunaan Nappisilmä liimasi askartelusilmät ja mukulakivet hän töpsötteli korttiin sormellaan harmaalla sormivärillä.


Nappisilmä laski päiviä, milloin kummit tulevat. Oli ihanaa odottaa ja valmistella synttäreitä yhdessä päivänsankarin kanssa! Tällä kertaa selvisimme juhlajärjestelyistä ilman stressiä, kun muistutin itseäni, että lapselle tärkeämpää, kuin joku yksittäinen yksityiskohta, on yhdessä tekeminen ja hyvä ilmapiiri. 

Leivoin juhliin päivänsankarin hartaasti toivoman poliisiautokakun  autonmuotoisella kakkuvuokalla, jonka löysin kirpputorilta. Usealla juhlavieraalla oli erikoisruokavalioita, joten leivoin kakun maidottomana, munattomana ja gluteenittomana. Kakkupohjan ja täytteen ohjeen löysin Kaiketonta herkuttelua -blogista ja koristelin kakun sokerimassalla.


Leivoimme myös yhdessä Nappisilmän kanssa vaaleita pipareita automuotilla, ja koristelin ne poliisiautoiksi. Kirjoitin erikoisruokavalioiden tiedot pieniin kartonkisiin poliisiautoihin, jotka tein helposti printtaamalla poliisiauton kuvat Papunetin kuvapankista ja liimaamalla ne kartongille. Tulostimme myös poliisiaiheisia värityskuvia netistä lapsivieraille väritettäväksi.

Rakastan juhlien ideointia, leipomista, askartelua ja koristelua, mutta siivoaminen on juhlajärjestelyissä heikoin kohtani. En ehtinyt imuroida villakoiria sängyn alta, ja päivänsankari ystävineen meni tietenkin juhlavaatteissaan sängyn alle piiloon!

Syntymäpäiväjuhlien jälkeen vieraiden lähdettyä Nappisilmä henkäisi: "Mun ilmapallokin on onnellinen!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset