maanantai 15. huhtikuuta 2019

Pääsiäismunakortit

Askartele lapsen kanssa aukeava pääsiäismuna, josta kurkistaa tipu!

Pikkuveljen syntymän jälkeen en ole ehtinyt askarrella Nappisilmän kanssa montaakaan kertaa. Eräänä päivänä löysin Nappisilmän kettiön pöydän alta, jossa hän maalaasi innokkaasti lattiaa käsin raa'alla kananmunalla. Nappisilmä rakastaa kaikenlaista lutraamisesta ja päätin ottaa sormivärit esiin. Teippasin kylpyhuoneen seinään värillistä kartonkia, otin Nappisilmältä paidan pois ja hän sai maalata kartonkia käsin sydämensä kyllyydestä ilman, että tarvitsi varoa vaatteiden tai huonekalujen sotkeutumista. Kylpyhuoneen kaakeleista sormiväri oli helppo pyyhkiä pois.



Maalatun kartongin kuivuttua leikkasin siitä kirjavia pääsiäismunia. Olin törmännyt kuvaan kortista, jossa pääsiäismuna aukeaa ja sisällä on sormenjälkitipuja. Kehitin ideaa eteenpäin ja leikkasin pääsiäismunan aukeamaan sahalaitaisena. Käytin korttien pohjana valmiita taitettavia korttipohjia, jotka aukeavat lyhyeltä sivulta. Liimasin pääsiäismunan yläosan kanteen ja alaosan kortin sisälle. Kun kortin kannen aukaisee, tulee näkyviin keltaisesta kartongista leikattu tipu. Kurkistusluukut viehättävät lapsia.


Annoin korttien kuivua paksun kirjan välissä pääsiäismunien liimaamisen jälkeen, jotta ne kuivuisivat suoriksi. Nappisilmä liimasi tipuille liikkuvat askartelusilmät sekä nokaksi sydämenmuotoiset akryylitimantit. Eikö tullutkin hellyttäviä tipuja? Pääsiäismunat Nappisilmä koristeli vielä liimaamalla niihin eri muotoisia akryylitimantteja, höyheniä sekä helmitarroja.



Minun on vaikea malttaa tehdä montaa samanlaista korttia kun askarrellessa saan lisäideoita. En malttanut olla kehittämättä korttimallista vielä toista versiota. Siinä korttipohja on yksiosainen, ja pääsiäismunan yläosa on kiinnitetty korttiin alanurkastaan pienellä haaranastalla. Pääsiäismunan yläosan voi siitä kääntää sivuun ja sisältä kurkistaa samalla tavalla tipu!


Meidän onnemme oli meidän perheen Baba, joka kärsivällisesti hoiti vauvaa sillä aikaa, kun me Nappisilmän kanssa taiteilimme!

Olethan muuten tutustunut myös meidän viimevuotiseen pääsiäiskorttimalliimme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset