keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Vauvalahjoja kädentaitajilta

käsintehty tuttiketju silikonihelmistä

Voi miten ihanalta tuntuu saada itse tehty lahja! Käsityöihmisenä arvostan käsityötä ja lahjan antajan vaivannäköä. Käsintehdyt lahjat ovat myös uniikkeja ja vastapaino kaupallisuudelle. Vielä kun lahja on mietitty juuri meidän perheen arvoihin, tyyliin tai väreihin sopivaksi, tulee tosi kosketettu olo! Toki olemme ilahtuneet kaikista saamistamme lahjoista, mutta jaan tässä iloni muutaman taitavan ystäväni antamista lahjoista.

Posti toi Pikkuveljelle ystäväni tekemän tuttiketjun, joka on tehty silikonihelmistä. Helmet ovat myrkyttömiä ja niitä vauvan on turvallista maistella. Värit sopivat juuri meidän poikien väreihin! Aina tuttiketjua käyttäessämme muistan ystävääni lämmöllä. Kuvassa näkyvä tilkkupeiton olen ommellut odottaessani Nappisilmää, ja se on nyt Pikkuveljen käytössä.

Kummin tekstaama kortti vauvalle

Pikkuveljen lahjakas kummitäti on tekstannut vauvalle herkän kortin, jonka kehystin lastenhuoneeseen. Kummi tekee myös tilauksesta kortteja, huoneentauluja ja muita kalligrafiatöitä asiakkaiden toivomilla teksteillä. Hänellä on Instagramissa tili Kauniit Sanat. Ihailen hänen luovuuttaan!

Yllä näkyvän hiirilelun Nappisilmä on valinnut Pikkuveljelle jo ennen vauvan syntymää, ja hän toi sen sairaalaan tullessaan vauvaa katsomaan. Kotona pikkuveljen itkiessä Nappisilmä usein kiikuttaa hiiren Pikkuveljen kainaloon lohdutukseksi.

vauvanneule tulossa

Yksi ystävistäni antoi vauvalahjaksi Novitan Baby Merino -lankaa. Miten ihana huomaavainen idea! Baby Merino on pehmeää, ohutta ja konepestävää lankaa ja se sopii hyvin vauvanneuleisiin. Se on myös kotimaista ja mulesing-vapaata. Väri on tosi kaunis hopeapaju, harmaasen taittuva turkoosin sävy. Aloin heti neuloa Pikkuveljelle, mutta neule edistyy hitaasti kun ehdin niin harvoin neuloa tässä elämänvaiheessa nappisilmieni kanssa. Onneksi lähipiirissä riittää vauvoja, jos neule ei ehdi Pikkuveljelle valmiiksi!

Tuplarattaisiin tilattu vaunuverho Handmade by Mariaria

Meidän uudessa arjessa on joka päivä mukana kaksostenrattaat, joiden kanssa kuljen nappisilmieni kanssa joka paikkaan. Kävelemme kerhoon, kauppaan, neuvolaan, leikkipuistoon ja sorsia syöttämään. Nappisilmä on nyt tosi innoissaan hiekkaleikeistä, hiekan paljastuttua taas pitkän talven jälkeen lumen alta. 

Tuplarattaiden vaunukuomu on kapeampi kuin standardikoko, ja tilasin rattaisiin vaunuverhon suomalaiselta käsityöläiseltä Handmade by Mariaria. Hänen ompelutuotteitaan voi tilata Instagramin tai Facebookin kautta. Olen itse ennemmin neuloja ja askartelija kuin ompelija, ja arvostan laadukasta ompelujälkeä. Vaunuverho on ommeltu Paapiin hellyttävästä mintunvärisestä Siiri keinuu -kankaasta ja se sopii mielestäni hyvin vauvan uneen tuudittamiseen.

Kaksostenrattaisiin tilattu vaunuverho Handmade by Mariaria

Näillä kevätsäillä kelpaa käydä vaunukävelyllä! Kadut on juuri lakaistu, lehdet puhkeavat puihin ja taivas on on huikean sininen. Olen syntynyt keväällä ja rakastan tätä aikaa, kun koko kesä on edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset