tiistai 28. toukokuuta 2019

Kesävarpaat hiekkarannalla ja kukkaniityllä

Paina lapsen jalanjäljet kesäkorttiin

"Jo joutui armas aika, ja suvi suloinen."
On aika kiittää Nappisilmän ihania kerho-ohjaajia keväästä. Halusimme antaa jotain itse tehtyä ja askartelimme Nappisilmän kanssa ohjaajille kesävarpaat hiekkarannalla ja kukkaniityllä. Samalla idealla voi tehdä kortin tai taulun. Kesävarpailla voi kiittää päiväkodin henkilökuntaa tai opettajia. Askarteluidea sopii myös kesälomapuuhaksi tai vaikka lastenleirin ohjelmaan. Kesävarpaat voi askarrella myös ulkona.

Nappisilmä nautti varsinkin jalanjälkien painamisesta. Hänen jalkansa mahtuivat sopivasti A5-kokoiselle kartongille, joka on puolikas A4-kartongista. Painoimme jalanjäljet kylpyhuoneessa, jossa pikku jalat oli helppo pestä heti painamisen jälkeen. Maalin kuivuttua teimme hiekkarannan. Levitin liimaa kortin alaosaan, ja Nappisilmä ripotteli siihen hienoa hiekkaa, jonka olimme hakeneet hiekkalaatikolta. Kortti kannattaa tehdä paksusta kartongista ja antaa kuivua painon alla, jotta se ei mene kiharalle kuivuessaan. Hiekkaa kannattaa ripotella ohuesti, ja kopsuttaa ylimääräiset hiekat roskikseen. 

Hiekkarannalle liimasimme simpukankuoren, taivaalle valkoisesta paperista leikatun lokin ja isovarpaaseen kiipeilemään leppäkertun. Puisia maalattuja leppäkerttuja myydään valmiina askartelukaupoissa, mutta leppäkertun voi tehdä myös itse puolittamalla puuhelmen ja maalaamalla sen.

Kesäniityn nurmikko on leikattu ja liimattu paperinarusta, joka tuo korttiin elävän ja kolmiulotteisen pinnan. Nurmikon voi yhtä hyvin tehdä myös vihreästä langasta kuten viime keväänä julkaisemassamme tipukortissa. Niityn kukat on leikattu kuvioleikkurilla eri värisistä kartonginpaloista. Nappisilmä rakastaa napsutella kuvioleikkurilla kukkia, naps naps.



Kolmevuotiaan ihana, pitkä kesäloma on edessä! Paljaita varpaita, leppäkerttuja, muurahaisia ja hiekkaa. Sorsien syöttämistä ja kaarnalaivojen uittamista. Simpukankuoria taskussa, laastareita polvissa ja jäätelöä suupielissä. Lasten kautta pääsen itsekin elämään uudelleen lapsuuden kesän tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset