torstai 16. huhtikuuta 2020

Enkelitaulu

Askartele lapsen kanssa suojelusenkeli lastenhuoneeseen


"Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä.
Ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Ole suojana pienelle suuri puu,
jotta pienellä juuret vahvistuu."

- Mirjami Lähteenkorva -


Tämä runo on puhutellut minua koronaepidemian aikana. Lapset tarvitsevat suojelua aikuisten huolilta,uutisilta ja stressiltä. Heidän tarvitsee saada olla poikkeuksellisenakin aikana lapsia ja he tarvitsevat turvaa, toivoa ja luottamusta. 

Askartelimme Nappisilmän kanssa Lastenmaa-lehden uusimpaan numeroon askarteluideaksi enkelitaulun, jossa Nappisilmä on käsi kädessä suojelusenkelin kanssa. Ideana on, että jokainen lapsi voi askarrella omakuvansa enkelin kanssa lastenhuoneensa seinälle rohkaisuksi. 

Taulun näpertämisessä on monta vaihetta, jolloin puuhaa riitää pidemmäksi ajaksi ja sen voi halutessaan jakaa useampaan askarteluhetkeen. Nappisilmä on 4-vuotias ja askartelin taulun hänen kanssaan aikuisen ja lapsen yhteistyönä. 
Piirsin leikattavien osien ääriviivat ja Nappisilmä leikkasi ne itse. Autoin liimatessa osien kohdistamisessa sekä tekstin kirjoittamisessa. Pieni koululainen voi askarrella taulun halutessaan itsenäisestikin ohjeen mukaan.

Ohjetta voi mielellään soveltaa ja tehdä taulusta omannäköisen. Jos kaikkia tarvikkeita ei ole saatavilla, materiaaleja voi hyvin korvata toisilla. Esimerkiksi lapsen vaatteet voi tehdä kangastilkkujen sijasta yhtä hyvin kartongista tai huovasta ja yksityiskohtia voi piirtää tussilla.

Tarvikkeet:


  • sakset ja liimaa
  • tussit
  • A4-kokoinen pohjakartonki
  • erivärisiä kartonkipaloja
  • kangastilkkuja
  • villalankaa
  • valkoista askartelumaalia
  • 1kpl kakkupaperi
  • 2kpl jäätelötikkua
  • 4kpl askartelusilmiä
  • 1kpl kullanvärinen piipunrassi

Ohje:


  1. Paina valkoisella askartelumaalilla käden kuvat pohjakartonkiin enkelin siiviksi.
  2. Leikkaa kakkupaperista enkelin mekko ja liimaa se siipien väliin. Kakkupaperi on ohutta ja mekosta voi tehdä kaksinkertaisen kuvan mukaisesti.
  3. Leikkaa jäätelötikku puoliksi ja liimaa tikunpuolikkaat enkelin käsiksi.
  4. Leikkaa enkelin pää kartongista ja liimaa se paikalleen. Liimaa askartelusilmät ja piirrä suu tussilla.
  5. Leikkaa villalangasta pätkiä ja avaa langan kierteet, jolloin saat kiharaa lankaa. Liimaa langanpätkät enkelin hiuksiksi.
  6. Muotoile kullanvärisestä piipunrassista pyöreä sädekehä ja liimaa se enkelin päähän.
  7. Leikkaa lapsen vaatteet kangastilkuista ja liimaa ne paikoilleen. Minkälaiset vaatteet sinulla on?
  8. Leikkaa lapsen kädet toisen jäätelötikun päistä ja liimaa ne paikoilleen siten, että lapsi pitää enkelin kädestä kiinni.
  9. Leikkaa lapsen pää kartongista ja liimaa se paikalleen. Liimaa askartelusilmät ja piirrä suu tussilla. Liimaa lankaa hiuksiksi. Minkälaiset hiukset sinulla on?
  10. Leikkaa vihreästä langasta pätkiä ja liimaa se ruohoksi.
  11. Leikkaa ja liimaa taivaalle aurinko ja pilvi, ja kirjoita pilveen ajatus, joka rohkaisee sinua. Pyydä tarvittaessa aikuiselta apua kirjoittamisessa.

Mukavaa askarteluhetkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset