tiistai 26. marraskuuta 2019

Virkattu kännykkäkotelo

Virkattu kännykkäpussi miehelle

Minä neuloja Neulanen olen tällä hetkellä tosi innostunut virkkauksesta! Virkkasin miehelleni, nappisilmien baballe, isänpäivälahjaksi kännykkäpussukan kirjovirkkauksella. En ole juurikaan virkannut kirjovirkkausta, mutta pienikokoinen työ tuntui tähän hetkeen sopivan kokoiselta haasteelta. 

Jos virkkauksen perusteet ovat tuttuja, kirjovirkkaus ei ole kovin paljoa vaikeampaa. Kirjovirkkauksessa toisen värinen lanka kulkee kokoajan virkkauskerroksen sisällä, eikä nurjalle puolelle jää lankajuoksuja kuten kirjoneuleessa. Värinvaihto tapahtuu kesken silmukan siten, että silmukan viimeinen veto tehdään seuraavalla värillä. Chabepatternsilla on selkeä englanninkielinen ohjevideo kirjovirkkauksen tekniikasta.

Virkkasin kännykkälaukun suljettuna virkkauksena spiraalina kiinteillä silmukoilla. Silmukkamäärää suunnitellessa kannattaa huomioida, että kirjovirkkauksessa käsiala on helposti vähän tiukempaa kuin yhdellä värillä virkatessa. Kännykkäpussin on hyvä olla ympärysmitaltaan napakka, jottei puhelin putoa, muttei kuitenkaan liian tiukka, jotta puhelimen saa helposti pussista ulos. Kirjovirkkauksella kännykkäpussista saa sopivan paksun ja vahvan, jolloin se suojaa hyvin puhelinta kolhuilta.


Tein kännykkäkotelon Schachenmayrin Catania-lagasta, joka on 100% merseroitua puuvillaa. Se on napakkakierteinen lanka, joka sopii hyvin virkkaukseen ja kiiltää kauniisti. Värikartta on tosi herkullinen! Käytin kännykkälaukussa tummanharmaata 0429 ja beigeä 0406, jotka taittuvat vähän viileään violettiin. Väriyhdistelmä sopii nappiin miehelleni.

Viimeistelin kännykkälaukun vanhoista rikkinäisistä farkuista saadulla metallinapilla. Lahjan saaja oli tyytyväinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sateenkaari rantakivistä

Parhaat hetket lasten kanssa syntyvät yleensä suunnittelematta ja yhteistä niille on usein kiireetön yhdessäolo. Olen koronaepidemian a...