torstai 19. joulukuuta 2019

Adventtikalenterina jouluinen satumaailma

diy adventtikalenteri tulitikkulaatikoista

Joulun odotuksessa on taikaa. Mielikuvitusrikkaan neljävuotiaan seurassa aikuinenkin pääsee mukaan satujen taikapiiriin, jossa silmät loistavat ja puhutaan kuiskaten. 

Olen rakentanut Nappisilmälle joulukalenteriksi huurteisen satumaailman, johon piilotan yllätykset pienten mökkien avautuviin laatikoihin. Osa luukuista on pikkuruisissa taitelluissa lahjapaketeissa. Olemme ideoineet satumaailmaa yhdessä ja Nappisilmä on osallistunut askarteluun joissakin vaiheissa. Luukuista on löytynyt jo piparimuotteja, kirpputorilta ostettuja legoukkoja, suklainen lumiukko ja joulupukki. Joinain aamuina yllätyksenä on ollut lisää yksityiskohtia satumaailmaan, joka täydentyy pitkin joulukuuta.



Mökit on rakennettu kartongista, kuviopapereista ja askartelurasioista, jotka ovat tulitikkulaatikoita suurempia. Laatikoiden vetimiksi kiinnitimme haaranastat, joiden tapit tuputimme Nappisilmän kanssa huurteisiksi lumiefektillä. Mökit on liimattu pyöreille vanerikiekoille, joihin on tuputettu lumiefektiä ja liimattu vanua. Yhden mökin katto on aaltopahvista ja siihen on tuputettu kevyesti lumiefektiä kuuraksi. Mökit on koristeltu lumihiutaleilla, jotka Nappisilmä napsutteli pastellinsävyisistä kartongeista kuvioleikkurilla.



Kuuset taittelin valkoisesta kopiopaperista ja kuviollisista origamipaperista. Kuusien ohjevideon löydät Hääräämöltä. Kieputin joulumaailmaan mökkien ympärille pikkuruiset tähtivalot, jotka saavat maailman kimmeltämään satumaisesti. Valosarjan viimeinen tähtilamppu on kiinnitetty yhden paperikuusen latvaan latvatähdeksi. 



Lumilyhty on rakennettu chenillepalloista liimamalla ja sen pohjana on valkoinen kartonkirengas. Yksi valosarjan lampuista on jätetty lumilyhdyn alle, jolloin lumilyhty hohtaa kuin sen sisällä olisi kynttilä. 



Muovailimme Nappisilmän kanssa yhdessä metsän eläimiä Fimo-massasta. Massaa on helppo muovailla kuin muovailuvahaa, kun sen ensin lämmittää käsissä vaivaamalla. Esineet voi polttaa 110-asteisessa kotiuunissa puolessa tunnissa koviksi, jolloin ne kestävät leikkimistä. 



Meidän joulumaailmalla saa leikkiä, ja Nappisilmä onkin leikkinyt sillä paljon. Välillä joulukylässä vilistää myös legoukot, ja nurkasta kuuluu supatus, kun Nappisilmä sepittää mielikuvituksellisia tarinoita leikkiessään. Pupulta katkesi jo korvakin leikissä, mutta se ei haittaa, sillä lapsiahan varten satumaailma on rakennettu. 



Joulukylä on sen korkuisella sivupöydällä, että Nappisilmä ylettää hyvin leikkimään sillä, mutta Pikkuveli ei vielä ylety. Pikkuveli kun on juuri siinä iässä, että hän nousee tukea vasten seisomaan, ja tutustuu esineisiin laittamalla ne suuhunsa. Varmasti ensi jouluna Pikkuvelikin jo osallistuu leikkiin. Joulumaailma on onneksi sellainen, että sen rakentamista voi jatkaa seuraavina jouluina ja keksiä aina lisää yksityiskohtia, me kun nautimme Nappisilmän kanssa ideoinnista ja askartelusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset