perjantai 23. elokuuta 2019

Virkatut kuppikakut ja jäätelötötteröt

Virkatut kuppikakut lasten kotileikkeihin

Perheemme ainoana naisena kaipaan välillä söpöstelykaveria. Minulla on kyllä paljon kummilapsia, mutta nuorin kummityttöni täytti jo yksitoista vuotta, eikä ole enää söpöstely-iässä. Onneksi ystävilläni on pieniä tyttöjä, ja saimme kutsun pienen tytön kaksivuotissynttäreille. Virkkasin pienelle neidille syntymäpäivälahjaksi kuppikakkuja ja jäätelötötteröiä kotileikkeihin. Päivänsankarin huulille levisi hymy, kun hän löysi paketista virkatut herkut, ja hän lipaisi heti kokeeksi jäätelöä.


Virkkaa kesäiset jäätelötötteröt lasten leikkeihin

Virkkasin kuppikakut ja jäätelöt Novitan Tennessee-langasta, jota ei enää valmisteta, mutta jota minulla on jäänyt yli useita keränloppuja herkkiä pastellivärejä vauvanpeittoprojektista. Lanka on 100% puuvillaa ja sen voi pestä 60 asteessa, mikä on tärkeää pikkulasten leluja virkatessa. Virkkasin herkut koukulla numero 3. Amigurumeja virkatessa koukun on hyvä olla riittävän pientä kokoa, jotta käsialasta tulee napakka ja lelut pysyvät hyvin muodossaan. Lelut on täytetty vanulla.

Virkkasin jäätelöt ja kuppikakut omalla ohjeellani ylhäältä alas aloittaen kuudella silmukalla amigurumin perusympyrästä. En sulkenut kerroksia vaan jatkoin kerroksia spiraalimaisesti. En itse tykkää tehdä käsitöitä valmiiden ohjeiden mukaan, mutta halutessasi löydät kuppikakun ohjeen esimerkiksi Maalaiskoti Myllyhaassa -blogista ja jäätelön ohjeen esimerkiksi Dropsilta. En ole itse testannut näitä ohjeita.



Parasta oli, että virkatessani jäätelöitä Nappisilmäkin ihastui niihin ja pyysi minua virkkaamaan hänellekin jäätelötötterön! Nappisilmä on innokas leipuri ja olen leiponut hänen kanssaan paljon oikeassa keittiössä, mutta toistaiseksi hän ei ole ollut kovin kiinnostunut keittiöleikeistä. Saisinkohan hänestä nyt kotileikkikaverinkin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset