sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Kirjoneulepipo lapselle

Neulo helppo kirjoneulepipo lapselle

Ihanaa kun on paljon lunta! Nappisilmä rakastaa lumessa peuhuamista ja pulkkamäkeä. Tällä viikolla ollaan saatu nauttia myös keväisestä auringosta!

Halusin neuloa Nappisilmälle toppapuvun kanssa sopivan pipon, ja löysin lankakoristani sopivan väriset tummansinisen ja petroolinvärisen lankakerän lopun. Tummansininen Drops Merino Extra Fine -lanka on kokonaan merinovillaa, ja petroolinvärisessä Sublime Baby Cashmere Merino Silk -langassa on merinovillan lisäksi silkkiä ja kashmiriä. Langat ovat samanpaksuisia ja molemmat ovat konepestäviä villaohjelmalla. Langat eivät kutita, mikä on tärkeää lapsen pipossa.


Lapsen kirjoneulepipon ohje

Sain inspiraation pipon kuvioon Handmade in Villa Notkola -blogin kirjoneulesukista. Neuloin pipon 3-vuotiaan koossa, mutta ohje on helppo muokata eri kokoisiin pipoihin. Kirjoneuleen mallikerta on 8 silmukkaa leveä, eli silmukkamäärän on oltava kahdeksalla jaollinen. Kirjoneulemalli on helppo, koska se neulotaan vain kahdella langalla, ja mallissa ei ole kolmea silmukkaa pidempiä langanjuoksuja.


Neulottu kirjoneulepipo lapselle


Ohje


Puikot: Sukkapuikot 3,5 ja 4
Langat: tummansinistä 40g, petroolinväristä 40g
Koko: 3 vuotta, päänympärys 51 cm


Resori

Luo 112s tummansinisellä langalla. Jaa silmukat neljälle sukkapuikolle kokoa 3,5, jokaiselle puikolle 28s. Yhdistä neule suljetuksi neuleeksi ja neulo joustinneuletta 2 oikein, 2 nurin 10 krs (3cm).


Kirjoneule

Vaihda sukkapuikot 4 ja neulo 1 krs oikein tummansinisellä. Aloita kirjoneule ruutupiirroksen mukaan oikealta alhaalta. Mallikerta on 8s leveä eli sitä toistetaan yhdellä kerroksella 14 kertaa. Mallikerran korkeus on 10krs. Neulo kirjoneuletta 12 cm ennen kavennuksia. Lopeta kirjoneule mallikerran riville 9.


Kirjoneulepipon ohje


Kavennukset

Jatka kirjoneuleen jälkeen neulomista tummansinisellä langalla ja neulo 1 krs oikein. Ensimmäisellä kavennuskierroksella neulo 2 oikein, 2 oikein yhteen, ja jatka näin koko kerros. Neulo välissä 1 krs oikein. Toisella kavennuskierroksella  neulo 1 oikein, 2 oikein yhteen, ja toista koko kerros. Neulo välissä 1 krs oikein. Kolmannella kavennuskierroksella neulo 2 oikein yhteen koko kerros. Neulo välissä 1 krs oikein. Jatka kunnes silmukoita on yhteensä 7, katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi pariin kertaan. Päättele nurjalle puolelle.


Tupsu

Tee tupsu petroolinvärisellä langalla pahvikiekoilla, joiden halkaisija on 6cm, tai tupsukehikolla. Ompele tupsu pipon kärkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset