keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Joulukuusen piparit

koristellut piparkakut joulukuusessa

Meidän perheessä on perinteenä itse leivotut ja koristellut piparit joulukuusen koristeina. Aidosta kuusesta ja pipareista tulee ihanan jouluinen tuoksu koko huoneeseen. Opin viime jouluna, että piparit kannattaa lisätä kuuseen vasta jouluaattona, vaikka kuusen muuten koristelisikin aikaisemmin. Muuten piparit häviävät ainakin alaoksilta, jos perheessä on pieniä. Tänä vuonna pipareita on tosin riittänyt ainakin tapaninpäivään asti, vaikka meillä on ollut paljon lapsivieraita.




Pipareihin saa reiän ripustuslenkkiä varten kätevästi pillillä painamalla pipareiden ollessa pellillä ennen paistamista. Askartelijana otan talteen kauniita narunpätkiä esimerkiksi lahjapaketeista, ja niitä voi hyötykäyttää kuusenkoristeiden ripustuslenkkeinä.


Tänä vuonna tein piparien koristelussa käytettävän pikeerin munattomana. Käytin kananmunan sijasta kikherneiden lientä. Näin piparit käyvät myös kananmuna-allergisille, raskaana oleville ja vegaaneille. Mielestäni helpointa on pursottaa pikeeri pienestä minigrip-pussista, jonka kulmassa on pieni reikä.




Tänään auringon laskiessa iltapäivällä kolmelta huomasin napata kuvan kun viimeiset säteet valaisivat joulukuusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset