perjantai 2. maaliskuuta 2018

Pinkki-mustavalkoinen vauvan neulepeitto

knitted blanket for a baby girl

Ystäväni sai kolmen pojan jälkeen tyttövauvan, ja innostuin neulomaan toisenkin vauvanpeiton keränlopuista. Ohjeen peittoon löydät aikaisemmasta postauksestani. Ystäväni pitää graafisesta mustavalkoisesta ja kirkkaista väreistä, ja toivon, että peitto ilahduttaa häntä.

Kaikki peiton langat ovat Novitan 7 veljestä -lankoja, joita on jäänyt yli muista käsitöistä. Myös siskoni tekee paljon käsitöitä, ja yhdistelin peittoon omia ja siskoni keränloppuja. Tässä käyttökelpoinen idea, jos lähipiirissäsi on muitakin käsityöihmisiä: Laittakaa keränloput kiertoon! Langat tulevat käytettyä loppuun ja saat käyttöösi haluamiasi sävyjä. Luonto kiittää ja kaikki saavat lisätilaa lankakoreihinsa.



Tein tämän peiton kahdestakymmenestä tilkusta, eli yhden tilkkurivin lyhyempänä kuin edellisen peiton. Tämä pieni koko sopii hyvin esimeriksi turvakaukaloon tai vaunuihin vauvan päälle, mutta se ei riitä vauvan ympärille kiedottavaksi. Suoraan vauvan iholle 7 veljestä -lanka olisi turhan karhea, mutta ulkokäytössä vaatteiden päällä se lämmittää ihanasti. Lanka on konepestävä, mikä on tärkeää vauvan tekstiileissä. Kumman peiton väreistä sinä pidät enemmän?


kaksi neulottua vauvan tilkkupeittoa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luetuimmat blogipostaukset